Thursday, December 8, 2011

Raw challenge day nine - risotto!

Risotto is my absolute favorite food. If I spot risotto on a restaurant menu - I'm done with the choosing. So there is no way even trying to compare real risotto with the raw version. But then again, it's not surprising that this recipe instantly became my favorite - it's a risotto! *say it with an italian accent*


Raw Cauliflower risotto
3-4 dl minced cauliflower
1/2 dl cashew nuts (soak, if you remember :)
raisins
coconut flakes
lens (or other) sprouts
avocado
salt
curry
jeera (cheese cumin?)
black onion seeds


I love these naked bars as a snack. So delicious and easy to carry around. I guess the brand is "nakd", but for me it first looked like "naked" so naked it'll be. These are raw wholefood, gluten/wheat/dairy free, no added sugar or syrups, cold-pressed, never baked. This choco orange bar includes only dates, cashews, raisins, cocoa and a hint of natural orange & chocolate flavor. If you make these bars yourself, you can use orange peel and be even more raw :) Homemade bars are nevertheless way cheaper. But these are yummy, as said :)

2 comments:

 1. Raw risotto on kyllä hyvää ja helppoa :) Minulla on kaksi viikkoa nyt aika intensiivinen aikataulu ja teen joka ilta aamusmoothiesta lähtien kaikki seuraavan päivän eväät valmiiksi. Mietin juuri että aika "askeettisesti" sitä tulee syötyä. Joka päivä vaan salaatteja.. mutta joka päivä melkein eri täytteet ja kastikkeet. Raakaruoassa on se välttämätön sivuvaikutus, että raaka-aineiden kirjo sekä yrttien ja mausteiden käyttö laajenee välittömästi. Siksi perussalaatti ei ole koskaan enää tylsää perussalaattia. Mistä johtuen kaikki ravintoloissa tarjottavat salaatit alkavat todella maistua puulta.

  Blogissani löytyy muuten risotosta toinenkin ohje, joka on koittaa jäljitellä italialaisia makuvivahteita :)

  Raportoihan taas olostasi, toivottavasti olet voinut hyvin ja alkuoireet ovat lieventyneet :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos todella ihanasta reseptistä, pitää ehdottomasti käydä noukkimassa se toinenkin sieltä :) Ja tiedän tunteen - itse olen myös aamulla tehnyt aina aamupalan, lounaan ja välipalan (vähintään) valmiiksi. Mutta toisaalta, eipä sitten tarvitse käyttää aikaa ruuanlaittoon pitkin päivää :)

  Huonovointisuus tosiaan jäi pois! En tiedä oliko syynä se yksi kaurapuuroaamiainen tai se, että olen syönyt vähän luonnonjugurttia joka päivä, mutta selvästi nyt on parempi olla ja vähän jo kaihoisasti odotan tämän kahden viikon loppumista.

  Hyvää viikonloppua ulkona riehuvasta myrskystä huolimatta!

  ReplyDelete