Monday, December 5, 2011

Raw challenge day.. six?

Yes, it is day six :)

Yesterday's nauseous feeling is gone and although all the blended soups are coming out of my ears (you say that in English..?) I feel good since I just had a snack that almost brought tears into my eyes. Muesli and milk! I'm a real muesli addict and could easily eat one package if muesli with milk on one sitting. 


Almond milk

Blend 1/4 almonds with 3/4 water. Add honey and vanilla to sweeten. Strain it through a "straining fabric". And save the pulp for later use (like raw porridges, brownies, sweet balls, shakes). 

Muesli

Blend your favorite dried fruit, nuts and seeds. Or go to Punnitse ja Säästä and buy their "trail mix". 
I was feeling so out of control, that I even added some mulberries and agave syrup. Totally wild :)


2 comments:

 1. Kiitos kun linkkasit tänne! Aivan ihana lukea reportaasiasi! Heh, raakakeitot ovat varsin vaikea laji ja monelle eivät maistu. Kokeile tehdä ne 40 asteiseen veteen tai lämmittää keittoa varovasti, maistuu heti hieman paremmalle :) Mutta eivät ne sopat allekirjoittaneenkaan päivittäiseen ruokavalioon kuulu, siirtymävaiheessa ovat vain ruoansulatukselle varsin hyviä. Nuo kuvailemasi oireet kuuluvat asiaan ja tosiaan helpottavat kyllä. Mutta toki itse tuntee kehonsa parhaiten, jos huono olo vain jatkuu ja jatkuu niin voi sitten punnita lisäisikö jotain kypsää lautaselle. Mutta kaksi viikkoa on lyhyt aika, kyse ei kuitenkaan ole paastosta :) Ja ihana kuulla, että olet tullut kylläiseksi, se onkin yleisin harhaluulo, että raw food ei täytä vatsaa! Jään mielenkiinnolla seuraamaan haasteen jatkoa!

  ReplyDelete
 2. Hei Katja, voi kun kiva että tulit piipahtamaan tänne! Sun blogi on tosiaan ollut (ja tulee olemaan) iso ruokainspiraation lähde :) Tässähän heti tuli paineita kun guru seurailee minnuu :D

  Olen itse ajatellut juuri samoin noista keitoista, että aluksi ne on helpointa elimistölle sulatella ja ottaa kaikki ravinteet talteen. Olet kyllä tosi hyvin ajatuksella miettinyt tämän Raw Food for Dummies, sillä pikkuhiljaa siinä lisääntyy kiinteä ruoka ja banaani yms. Jos sisua riittäisi, tekisin haasteen aivan pilkuntarkasti, mutta ehkä tämä on tällainen Raw Food for Dummies & Sissies, hih.

  Ja kaksi viikkoa tosiaan on myös erittäin lyhyt aika keholle sopeutua mihinkään uuteen. Uskonkin, että haasteen suurimmat hyödyt on antaa keholle hetkellisesti iloisen reilusti ravinteita, taltuttaa sokerihimoa, saada uusia ideoita raakaruokiin ja totuttaa kehoa vihanneksiin/vihreään. Jos nimittäin nyt pitäisi yhtäkkiä pärjätä päivä ilman vihreää, niin itku tulisi :D

  Iloista itsenäisyyspäivää ja rauhaisaa joulun odottelua!

  ReplyDelete